назад

З майбутніми правниками говорили про можливості системи безоплатної правової допомоги

11 грудня 2019 року відбулася зустріч директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександра Черчатого та фахівців системи БПД області із студентами та викладачами Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

«Співпраця фахівців системи БПД із навчальним закладом носить системний характер, здійснюється системно та спрямована на проведення спільних комунікативних заходів, проведення консультувань фахівців системи та майбутніх юристів, проходження студентів учбової практики у системі безоплатної правової допомоги та закріплена у відповідному меморандумі, який був укладений між сторонами» – зазначив Олександр Лемешко відкриваючи захід.

Учасники зібрання дізналися про структуру системи безоплатної правової допомоги на Полтавщині, послуги, які можуть отримати громадяни звернувшись до фахівців системи, категорії осіб, які мають право на первинну та вторинну правову допомогу питання з якими найчастіше звертаються громадяни.

«Скористатися послугами фахівців системи безоплатної правової допомоги громадяни можуть не лише завітавши до місцевих центрів та бюро правової допомоги, але й відвідавши дистанційні та мобільні пункти доступу до безоплатної правової допомоги. Одним із видів організації роботи дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги, що застосовується місцевими центрами для зручного та оперативного спілкування з клієнтами є використання Skуpe-зв’язку» – додав Олександр Черчатий.

Керівник Регіонального центру також зазначив проте,що більшість працівників системи БПД області є колишніми випускниками Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Студентам також розповіли про процедуру звернення до місцевих центрів та бюро правової допомоги, комунікативні заходи фахівців системи БПД, форми цієї роботи, цільові аудиторії, їх тематику. Також майбутнім юристам запропонували долучитися до правопросвітницьких заходів, проведення консультувань у якості параюристів.

Учасники зустрічі також мали змогу переглянути відео з успішними практиками захисту прав клієнтів системи БПД.

Захід пройшов у форматі відкритого діалогу та живого спілкування.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Отримати фахову правову допомогу громадяни можуть звернувшись до відповідних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.