назад

Команда БПД надає правову допомогу у віддалених куточках міст та селищ.Вінниччина

Можливість отримати безоплатну правову допомогу має бути у кожного, проте не всі громадяни можуть особисто звернутись до бюро правової допомоги та проконсультуватись у фахівців з тих чи інших питань.Часто, за станом здоров’я, за сімейних обставин, відсутності коштів на проїзд чи транспортного сполучення між селами, люди залишаються один на один зі своїми правовими проблемами. Тож наша справа, забезпечити надання роз’яснень та консультацій у місцях проживання, тимчасового чи постійного перебування громадян.

Відповідно до укладених Меморандумів та узгоджених графіків між центрами та ЦНАПами, органами соціального та пенсійного забезпечення, центрами зайнятості, сільськими радами, судами, лікарнями, геріатричними центрами, спеціалісти бюро виїжджають до вищезазначених закладів, щоб не лише проінформувати про систему безоплатної правової допомоги, а й роз’яснити з конкретних правових питань, щоб громадяни діяли відповідно до закону та не допустили помилок, і не залишились, у випадку невірно укладених договорів без спадку, землі, іншого майна, тощо.

З метою надання безоплатної правової допомоги, працівниками сектору “Барське бюро правової допомоги” Вінницького місцевого центру забезпечено роботу консультаційного пункту в відділі обслуговування громадян (сервісний центр) ГУ УПФУ у Вінницькій області для його відвідувачів.
Під час роботи консультаційного пункту, громадяни отримали відповіді на запитання:
  •  оформлення спадщини в умовах воєнного стану,
  •  встановлення факту родинних відносин,
  •  порядок оформлення пенсії,
  •  регулювання відносин в умовах воєнного стану, тощо.

Фахівчиня Гайсинського місцевого центру Альона Наконечна поспілкувались з членами спілки інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій Гайсинської територіальної громади, на базі Університету ІІІ віку, за участі представників КУ “Центр надання соціальних послуг” Гайсинської міської ради.

Під час зустрічі говорили про створення системи безоплатної правової допомоги, цінності, мету та принципи діяльності безоплатної правової допомоги; хто має право на отримання первинної та вторинної безоплатної правової допомоги, різницю між цими поняттями та який порядок надання правової допомоги. Учасники заходу активно брали участь в обговорені та ділились своїми поглядами.

Заступник директора Вінницького місцевого центру Олександр Левицький та головний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Анастасія Калась відвідали жителів обласного пансіонату, щоб допомогти їм отримати безоплатну правову допомогу.

Найчастіше люди з інвалідністю звертаються щодо вирішення різного роду спорів у сфері сімейного, цивільного, адміністративного права та цивільного процесу. Правова обізнаність осіб з інвалідністю є необхідним інструментом для захисту їх законних інтересів у чому ми стараємось максимально їм допомагати, -зазначив заступник директора Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Левицький.