назад

На Волині продовжується активна співпраця з ВБФ «Горєніє»

Внутрішньо переміщеною особою (ВПО) є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

До Луцького місцевого центру з надання БВПД часто звертаються внутрішньо переміщені особи з різноманітними проблемами. Але, на жаль, не всі ВПО знають, що їм належить безоплатна правова допомога. Саме через незнання цього й шкодять собі у правових питаннях, оскільки намагаються вирішити свої питання самостійно.

Саме з метою інформування про систему БПД та порядок надання цієї допомоги 31 січня завідувач сектору Луцьке бюро правової допомоги Світлана Прус, спільно з представником БФ “Горєніє” провели правопросвітницький захід у місці масового поселення ВПО. Присутні були проінформовані про систему безоплатної вторинної правової допомоги, особливості її надання, специфіку роботи центрів та бюро правової допомоги.

Також присутнім розповіли про те, що право на надання БПД мають лише ті особи, що підтвердили статус ВПО.

Оскільки цей захід проводився в рамках виконання меморандуму про співпрацю з БФ “Горєніє”, то слухачі також отримали інформацію від представниці БФ про те, яку допомогу надає благодійний фонд та, як її отримати.