назад
28.01.20

Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх

«Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх» тема лекції, яку провели працівники Лівобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для студентів Київського професійного ліцею транспорту.

Юристи висвітлили особливості цивільної, адміністративної та кримінальної відповідальності та розказали, з якого віку наступає кожен із видів такої відповідальності. Також фахівці розповіли про заходи впливу, які застосовуються до осіб, що вчинили адміністративне правопорушення, перелік правопорушень, за вчинення яких неповнолітні підлягають адміністративній відповідальності на загальних підставах. Особливу увагу приділили особливостям кримінальної відповідальності неповнолітніх та видам покарань, які застосовуються судом до неповнолітніх, визнаних винними у вчиненні злочину.

Крім цього Марина Ковальчук ознайомила всіх присутніх з діяльністю системи безоплатної вторинної правової допомоги, а також проінформувала про можливість особистого і безпосереднього звернення дитини до Центру за консультацією або захистом.