назад

Неодноразово працівники системи безоплатної правової допомоги розповідали про види правової допомоги, послуги та категорії осіб, яким належить надання безоплатної правової допомоги. Однак, найвразливіші верстви населення: люди похилого віку чи інші особи, які по стану здоров’я чи з інших причин, не завжди в змозі особисто відвідати бюро і звернутись за правовою допомогою. Для того, щоб ця категорія людей могла скористатись своїм правом на безоплатну правову допомогу та аби полегшити доступ до неї, працівники системи безоплатної правової допомоги надають адресну допомогу.

Якщо особа з об’єктивних причин, пов’язаних зі станом здоров’я, не може особисто відвідати точку доступу, то працівники центрів виїжджають до такої людини додому. Зв’язатися з працівниками бюро можна не тільки по телефону, який висвітлюється в засобах масової інформації, повідомити про необхідність у правовій консультації можна і через родичів, знайомих.

Під час візиту фахівці бюро уважно вислухають та нададуть правову консультацію по проблемних питаннях, що буде включати в себе надання безоплатної первинної правової допомоги. Якщо питання потребує вирішення у судових чи інших органах держави з наданням представництва особи та складання процесуальних документів, то фахівці нададуть перелік документів, необхідний для отримання безоплатної вторинної правової допомоги, якщо особа буде суб’єктом права на таку допомогу. Після врегулювання усіх процедурних питань по оформленню звернення на надання безоплатної вторинної правової допомоги місцевим центром з надання БВПД буде призначений представник чи адвокат, який в подальшому буде представляти інтереси особи в суді чи інших державних органах безоплатно.

Відповідь на це та інші питання надала фахівець Лановецького бюро правової допомоги Неля Данилюк під час роботи виїзної дистанційної площадки для надання інформаційних послуг жителям с. Краснолука Лановецької ОТГ.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.