назад
08.11.17

Адресна правова допомога малозабезпеченим верствам населення Ямпільщини

ShM 171108 21Підтримуючи практику надання адресної безоплатної правової допомоги малозабезпеченому населенню з обмеженими фізичними можливостями, головний спеціаліст  Ямпільського бюро правової допомоги Анна Куліш здійснила візит до громадянки похилого віку, яка проживає у селі без транспортного сполучення з районним центром.

Так, 8 листопада до Ямпільського бюро правової допомоги в телефонному режимі звернулася жінка, яка потребує постійного стороннього догляду і за своїм станом здоров’я не може з’явитися до бюро, але бажає отримати юридичну допомогу з приводу встановлення факту  належності правовстановлюючих документів особі, прізвище якої зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті, а саме: Ямпільським відділенням  Управління пенсійного фонду України в Сумській області виявило розбіжності в паспорті та трудовій книжці громадянки, а отже, в перерахуванні пенсії було відмовлено.

Під час візиту, надано правову консультацію та перелік документів, що необхідний для отримання вторинної правової допомоги, оскільки вказана особа являється суб’єктом права на таку допомогу. Після врегулювання усіх процедурних моментів по вказаному зверненню Шосткинським  місцевим центром з надання БВПД буде призначений представник, який в подальшому вестиме вказану справу в суді. Також, враховуючи похилий вік особи, були розповсюджені інформаційні буклети правового характеру.

 

При нагоді повідомляємо, що усі громадяни, які не мають можливості відвідати Ямпільське бюро правової допомоги у зв’язку із станом здоров’я, браком коштів чи з інших причин, можуть скористатися адресною правовою допомогою, попередньо зателефонувавши за номером (05456) 2-20-50, або повідомити за адресою: смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1.