назад

Адвокат через суд добився списання боргу за газ для особи з особливими потребами

bvpd logo whiteНа сьогодні, для населення актуальними є питання заборгованості по комунальних платежах. Але не кожен погоджується із сумою боргу та нарахованою компенсацією про відшкодування збитків . Адвокат з Чернігівщини Сергій Денисенко через суд добився списання боргу за газ для особи з особливими потребами.

Жителька міста Прилуки (особа з інвалідністю) звернулася за отриманням правової допомоги до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для складання позовної заяви та представництва її інтересів у суді, так як ТОВ «Чернігівгаз збут» нарахував жінці борг за газ, спожитий до 01.04.2015 за цінами, що почали діяти після 01.04.2015 та припинив газопостачання за місцем її проживання.
Свої вимоги жінка мотивує тим, що після введення нових тарифів на 1 квітня та на 1 червня 2015 року їй були виставлені рахунки з показниками лічильника невідомо звідки взятими, отже нарахування за газ по новим тарифам їй провели неправомірно. На звернення позивачки, ТОВ «Чернігівгаз збут» повідомив, що оскільки 289 м. куб. було виявлено в червні, по тарифам червня і потрібно платити. Жодних рахунків на оплату газу до 10 числа вона не отримувала.
Захист прав жительки міста Прилуки здійснював адвокат Сергій Денисенко за послуги якого сплачує держава. Адвокат підготував позовну заяву про захист прав споживачів, а саме відновлення газопостачання та перерахунок вартості 289 куб. м. газу, спожитого до 01.04.2015. Однак, Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області відмовив у задоволенні позовних вимог клієнтки центру до ТОВ «Чернігівгаз збут». Не погоджуючись з прийнятим рішенням, захисник подав апеляційну скаргу до Чернігівського апеляційного суду, де просив скасувати рішення Прилуцького міськрайонного суду.
Рішенням апеляційного суду Чернігівської області від 29.08.2016 позовні вимоги захисника задовольнили частково та визнали незаконним дії Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Чернігівгаз» та зобов’язали ТОВ «Чернігівгаз збут» провести перерахунок вартості 289 куб. м. газу спожитого особою, за цінами, що діяли до 01.04.2015.