назад

Мешканці села Рогізки отримали правову допомогу

IMGP259522 вересня 2016 року начальник відділу правової інформації та консультацій Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Сенченко в черговий раз відвідав Рогізківську громаду з виїзним мобільним консультативним пунктом.

Як показав досвід попереднього консультування, яке відбулось в червні цього року (ознайомитись можна тут) , жителі села зайняті по господарству і майже не мають часу на виїзд до сусіднього, або навіть до свого району щоб отримати правову допомогу у вигляді юридичних консультацій та роз’яснень. Та ще й сам населений пункт має погану транспортну розв’язку. Саме тому, для зручності людей та підвищення їх правової обізнаності, працівниками місцевого центру було прийнято рішення в черговий раз наддати правову допомогу Рогізківчанам у їх селі.
Прийом відбувся на базі Рогізківської сільської ради Сновського району з 10.00 до 12.00 години . Про можливість отримання юридичної допомоги громадян села було повідомлено адміністрацією закладу.IMGP2599
За консультацією до працівника місцевого центру звернулось троє громадян. Питання стосувались соціального забезпечення (перерахунку пенсії і отримання пільг члену сім’ї загиблого учасника війни) та спадкового права (процедура подачі заяви на прийняття спадщини). Кожній людині Дмитро Сенченко надав детальні роз’яснення та окреслив їх подальші дії.IMGP2597
До відома громадян було донесено, що з 1 вересня поточного року в їх районному центрі Сновськ працює бюро правової допомоги і при потребі юридичну допомогу можна отримати вже на багато ближче і зручніше, ніж дістаючись до м. Мена.
В сільській раді розмішені інформаційні матеріали з контактами місцевого центру та Сновського бюро правової допомоги.