назад

Адвокат домігся стягнення моральної шкоди за незаконне звільнення

000222Досить гучною й скандальною справою стало прагнення бердянського інваліда І групи по зору поновити свої порушені права й таким чином домогтися правди та справедливості.

       Історія клієнта Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної првовової допомоги пана Олександра сумна і, в той же час, наповнена прагненням до життя, змін і боротьби на краще. 

       Після закінчення спеціалізованої школи-інтернат для слабозорих дітей і отримання групи інвалідності по зору, з 1984 року, згідно висновку МСЄК, чоловік працював на спеціалізованому Бердянському учбово-виробничому підприємстві Українського Товариства Сліпих (БУВП УТОС), з того ж часу чоловік був членом Українського товариства сліпих.

       Пропрацювавши більше тридцяти років на зазначеному підприємстві в грудні 2015 року його було звільнено за скороченням штату. Отримавши неприємну звістку, та й ще напередодні Всесвітнього Дня Інвалідів, пан Олександр звернувся за допомогою до Бердянського місцевого центру з надання БВПД. Більше семи місяців адвокат, що співпрацює з Бердянським МЦ, Дем’ян Амельченко в різних судових інстанціях відстоював право інваліда на поновлення його на роботі й виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу. Рішенням Бердянського міськрайонного суду від 26.04.2016 року і Апеляційного суду м. Запоріжжя від 07.07.2016 пана Олександра було поновлено на роботі.

Проте, через протизаконні дії директора спеціалізованого підприємства БУВП УТОС, клієнт Бердянського МЦ більше семи місяців був позбавлений прав на працю, можливості заробляти та мати належний життєвий рівень для себе й своєї сім’ї, а також певні права на соціальну, професійну й трудову реабілітацію. Всі ці зазначені обставини спричинили пану Олександру особисто та членам його сім’ї моральну шкоду, душевні та фізичні страждання, що призвели до негативних наслідків.

На підставі доручення Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної првовової допомоги від 26.08.2016 року № 202, виданого Дем’яну Амельченко було підготовлено позовну заяву про стягнення моральної шкоди з БУВП УТОС на користь пана Олександра, яку 29 червня 2017 року Бердянським міськрайонним судом було задоволено.

Таким чином, команда Бердянського МЦ разом з адвокатом допомогли людині з непростою долею й складним життя відчути себе захищеною й некинутою на призволяще.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел.пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).