назад
21.07.17

Працівники Регіонального центру з надання БВПД у місті Києві відвідали Навчально-науковий інститут підготовки фахівців для експертно-криміналістичних підрозділів Національної академії внутрішніх справ

WP 20170720 15 40 47 Pro20 липня 2017 року фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві відвідали Навчально-науковий інститут підготовки фахівців для експертно-криміналістичних підрозділів Національної академії внутрішніх справ, який є єдиним навчальним закладом в системі МВС, що здійснює підготовку здобувачів експертно-криміналістичної спрямованості для підрозділів Національної поліції України, а також для здобувачів ступеня вищої освіти “магістр” за спеціальністю “право” спеціалізації “судова експертиза” для підрозділів Експертної служби МВС України.

На початку заходу, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Харін, розповів майбутнім правоохоронцям про діяльність системи безоплатної правової допомоги, про її місію, бачення та цінності. Після чого наголосив на основних положеннях Кримінального процесуального кодексу України, щодо призначення захисника та вимогах постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».  

Далі, начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Миколою Личиком проінформовано присутніх про права затриманих та підозрюваних осіб, а також щодо недопущення порушення їх права на захист. Жвавий інтерес та дискусію викликали практичні приклади із діяльності адвокатів Центру, а також успішні практики захисту.

Також співробітники Регіонального центру розповіли про існування місцевих центрів та бюро правової допомоги, хто має право звернутися за допомогою та які послуги отримати.

Враховуючи, що професорсько-викладацький та командний склад інституту прагне, щоб їх випускники стали справжніми правозахисниками, спеціалістами найвищого ґатунку, обізнаними і культурними, готовими професійно вирішувати завдання щодо боротьби зі злочинністю, розкриттю злочинів та розслідуванню кримінальних проваджень. А найголовніше – вміли і любили працювати з людьми та не допускали порушення їх прав, саме для цього Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві і було проведено даний захід.  

Наприкінці співробітники центру подякували курсантам та керівництву інституту за увагу та презентували буклети щодо права на безоплатну правову допомогу у кримінальному провадженні.  

WP 20170720 15 35 49 ProWP 20170720 15 36 35 Pro

30 квітня 2017 року фахівці Четвертого київського місцевого центру взяли участь в акції: «Велопатруль невідкладної безоплатної правової допомоги» в Національному комплексі “Експоцентр України” – ВДНГ, з метою підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення.