назад

Правопросвітництво та консультування громадян у терапевтичному відділенні в м. Шостка Сумського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни

ShM 2017 07 19  hospital 1Для осіб, які проходять лікування в госпіталі у м. Шостці, а саме інвалідам війни, учасникам бойових дій, учасникам АТО 19 липня інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна провела правопросвітницьку лекцію та надала безоплатні правові консультації.

З метою підвищення правової свідомості та дискримінації злочинності інтегратор центру Юлія Зацаринна на базі госпіталю провела правопросвітницьку лекцію «Як уникнути телефонного шахрайства». В ході лекції спеціаліст центру повідомила, що останнім часом дуже почастішали випадки, коли аферисти вдаються до телефонного шахрайства.

«Зловмисники використовують дуже багато способів обману, пов’язаних з використанням телефонного зв’язку. Популяризація мобільних телефонів, соціальне становище громадян зумовлюють зростання такого виду злочину»,  акцентувала увагу Юлія Зацаринна.

Слухач лекції, жінка похилого віку, зазначила, що поширення інформації серед населення знизить рівень ризику, щоб не потрапити в пастку шахраїв та допоможе захистите себе.

ShM 2017 07 19  hospital 2

В ході роботи мобільного пункту консультування інтегратор Шосткинського МЦ Юлія Зацаринна проконсультувала громадян. Громадяни цікавилися перерахунком пенсії, порядком оформлення спадщини, оформлення договору купівлі-продажу дарування

Під час консультування до фахівця центру звернулася жінка, ветеран війни, яка повідомила, що подарувала за договором дарування частину квартиру своєму синові, але на даний момент хоче цей договір розірвати.

«У випадку розірвання договору дарування обдаровуваний зобов’язаний повернути дарунок у натурі. До вимог про розірвання договору дарування застосовуєтьсяпозовна давність в один рік. Тобто, при розірванні договору дарування на вимогу дарувальника законодавчо передбачений термін, упродовж якого можна звернутися до суду про захист своїх порушених прав», – надала роз’яснення Юлія Зацаринна.

Нагадуємо, що мобільний пункт консультування для пацієнтів госпіталю працює відповідно до графіку, за адресою: м. Шостка, вул. Урицького,10.

 

Варто зазначити, що Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4 Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.