назад

Правники Дніпропетровщини відвідали Міжнародний форум з медіації

20227343 1950183421927449 2118117511 n13 липня 2017 року представники Першого дніпропетровського та Першого криворізького місцевих центрів з надання БВПД Ліна Сергієва та Тетяна Черниш взяли участь у Міжнародному форумі з медіації в місті Харків. Захід відбувся у рамках проекту «Медіація як рушійна сила до порозуміння в українському суспільстві та поза його межами», що реалізується Фондом Східна Європа у партнерстві з німецькою Громадською організацією ChildFund Deutschland e.V. та за підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Основною метою форуму став обмін досвідом між працівниками установ і організацій, громадськими активістами з усіх регіонів України (які у свою діяльність впроваджують елементи медіації або цікавляться цією темою) та іноземними експертами з Молдови та Німеччини. Такий досвід потрібен Україні задля налагодження діалогу, взаєморозуміння в українському суспільстві через поширення інструментів медіації, примирення та ненасильницької комунікації.

На початку форуму учасників привітали Почесний консул Федеративної республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш, президент Фонду Східна Європа  Віктор Лях, керівник ChildFund Deutschland Йорн Ціглер

У ході першої панельної дискусії учасники обговорили медіацію «Від миротворчості до вирішення конфліктів на рівні громади та сім’ї». А також почули багато нового про практичне застосування діалогів для вирішення питань громади, у тому числі конфліктів з залученням ВПО та ветеранів АТО, медіаційний підхід в освіті, сімейну медіацію тощо.

Велике зацікавлення викликала організація роботи на форумі таких практичних майстерень як Майстерня для освітян: Медіація у школах. Рівні конфліктів. Практики їх вирішення; Майстерня для громадських активістів: Практики діалогу та медіації в міжнародних конфліктах; Майстерня для місцевих органів влади: Конфлікти на рівні громад. Що можуть зробити органи місцевого самоврядування для забезпечення мирного співіснування мешканців у громадах.

Також,  важливою для присутніх стала інформація Катерини Наровської, члена Правління Національної асоціації медіаторів України, щодо законодавчого регулювання медіації.

Активні учасники форуму – фахівці місцевих центрів з надання БВПД – долучились до роботи Майстерні для місцевих органів влади, обговорили можливості застосування медіації та діалогів у роботі з клієнтами Центрів та розвиток партнерства з провідними ініціативами в царині медіації.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

Нагадуємо, що Перший дніпропетровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул.  Старокозацька, 52, тел.(056) 742-82-32, (099) 232-77-89.

{gallery}news/2017/07/10{/gallery}