назад

Адвокат домігся відшкодування моральної шкоди постраждалій у ДТП

fa83b1a-b68860e7Ніхто не застрахований від дорожньо-транспортної пригоди. Статистика свідчить, що участь в ДТП не залежить від водійського стажу. Навіть досвідчені водії, які мають багаторічний водійський стаж, можуть потрапити в неприємну ситуацію.

       10 березня 2017 року Першим запорізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було видано доручення № МЦ1-193 адвокату Наталії Вороновій-Живецкій для представництва інтересів клієнтки місцевого центру в суді щодо стягнення моральної шкоди внаслідок ДТП.

       Під час надання правової допомоги адвокатом було з’ясовано, що ще в лютому 2014 року внаслідок ДТП за участю автомобіля “BMW”, який належить клієнтці центру та автомобіля ”Hyundai Accent”, який належить іншому учасникі дорожньо-транспортної пригоди, автомобіль “BMW” зазнав технічних ушкоджень.

       За вчинене правопорушення власника автомобіля ”Hyundai Accent” було притягнуто до адміністративної відповідальності за статті 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

       Згідно вимог ч.1  статті 1167 ЦК України шкода, завдана внаслідок взаємодії кількох джерел підвищеної небезпеки, відшкодовується на загальних підставах, зокрема, шкода, завдана одній особі з вини іншої особи, відшкодовується винною особою.

       Згідно вимог статті 1167 ЦК України моральна шкода, завдана фізичній або юридичній особі неправомірними рішеннями, діями або бездіяльністю, відшкодовується особою, яка її завдала, за наявності вини.

        В зв’язку з цим власниця постраждалої автівки звернулася з позовом до суду  про відшкодування моральної шкоди в розмірі 1000 грн. з водія “Hyundai Accent”, третя особа ПрАТ ”Страхова компанія ”ЮНІВЕКС”.

        Адвокат, вступивши в справу, завдяки професійним діям, активній участі в судових засіданнях, змогла  довести факт спричинення клієнтці моральної шкоди, надавши суду беззаперечні докази цьому.

       Надалі Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя зазначений позов було задоволено в повному обсязі та прийнято рішення на користь клієнтки Першого запорізького МЦ.

Для отримання безоплатної правової допомогироз’ясненнями законодавства та юридичними консультаціями звертайтеся до

Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

– адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 2-й поверх

– телефон: (061) 764-60-77