назад
07.04.16

Адвокат допоміг пенсіонерці отримати законну спадщину

LogvinЗавдяки професійним діям адвоката жінка змогла захистити своє законне право на спадщину.

До Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась жінка, яка є інвалідом другої групи. Вона отримує пенсію у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, з питанням про визнання права власності на майно в порядку спадкування. Оформляючи спадщину після смерті своєї матері, жінка зіткнулася з проблемами щодо відсутності правовстановлюючих документів на спадкове майно. Тому, нотаріусом їй було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом.

Представником клієнтки з метою захисту її прав у суді було призначено адвоката Сергія Логвіна. Отримавши доручення центру від 24.09.2015 року № 1-25/15 адвокат зустрівся з клієнткою, дослідив обставини справи та склав позовну заяву. Адвокат звернувся в інтересах клієнтки до суду з позовом до Сиберізької сільської ради Ріпкинського району Чернігівської області (відповідача) про визнання права власності на 11/12 частин житлового будинку з надвірними будівлями, зазначивши, що частина будинку належала матері клієнтки. 1/12 частина майна належала клієнтці на праві приватної власності. У судовому засіданні встановлено, що частина нерухомого майна перебувала у власності спадкодавця, однак правовстановлюючі документи на домоволодіння відсутні у зв’язку з тим, що діючим на момент спорудження житлового будинку законодавством, державна реєстрація такого майна не вимагалась. Представник відповідача надіслав до суду заяву про визнання позову.

Рішенням Ріпкинського районного суду Чернігівської області від 3 лютого 2016 року позов задоволено. За клієнткою визнано право власності на житловий будинок з надвірними будівлями.