назад

Адвокат допоміг повернути заборгованість по заробітній платі

123456789

Конституція України закріпила право кожного на заробітну плату, не нижче рівня, установленого законом, та право на своєчасне одержання заробітної плати. Ці питання також урегульовані КЗпП, Законом України “Про оплату праці”, а також керівною постановою Пленуму Верховного Суду України від 24 грудня 1999 р. “Про практику застосування судами законодавства про оплату праці”. У постанові підкреслено, що судовий захист є важливою гарантією конституційного права громадянина заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується.

Так до Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся гр. С. За його словами підприємство, на якому він працював в місті Миргороді, заборгувало йому виплату заробітної плати за 18 місяців 2011, 2014, 2015, 2016 років в сумі 9 тис. грн.

Внаслідок сформованої позиції по захисту порушеного права гр. С. в суді було доведено, що підприємство в порушення трудового законодавства ухиляється від виплати заробітної плати позивачу.

Внаслідок судового розгляду позов гр. С. був задоволений — з підприємства стягнуто заборгованість по виплаті заробітної плати в сумі 9 тис. грн.

     Для отримання більш детальної інформації щодо захисту Вашого порушеного, невизнаного чи оспорюваного права просимо звертатись до місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги за номером єдиної гарячої лінії: 0-800-213-103