назад

Адвокат допоміг встановити факт, шо має юридичне значення

160615 02До  Шостинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся громадянин із питанням щодо встановлення факту, що має юридичне значення у зв’язку з неможливістю оформити соціальну допомогу для малозабезпечених сімей. Лише одна літера у прізвищі відрізнялася у паспорті громадянина України від свідоцтва про народження. Прізвища дітей відрізнялися від прізвища батька також лише на одну літеру. 

На даний час діти проживають разом з батьком в одному житловому будинку, що підтверджується довідкою про склад сімї та витягом з будинкової книги. Відповідно до довідки навчального закладу значиться, що громадянин є батьком вказаних дітей, який постійно відвідує навчальний заклад, цікавиться успіхами дітей, проявляє батьківську турботу та займається їх вихованням.

При зверненні до місцевого управління соціального захисту та праці для призначення соціальної допомоги як малозабезпеченій сім’ї, йому було відмовлено у зв’язку з тим, що прізвища його та дітей не збігається.

Чоловік є малозабезпеченою особою, отже, має право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Про можливість отримати  безоплатну вторинну правову допомогу громадянин дізнався з місцевої газети.

Центром було прийнято рішення щодо надання доручення адвокату з метою представлення інтересів клієнта в суді. Під час зустрічі з адвокатом клієнт розповіла суть справи. Адвокат Лариса Матеко склала позовну заяву про встановлення факту, що має юридичне значення.

 

Рішенням Шосткинського міськрайонного суду позовні вимоги позивача задоволено в повному обсязі.