назад

Адвокат допомогла клієнтці Маріупольського місцевого центру отримати кошти, стягнуті за рішенням суду на користь її батька, який помер не дочекавшись виплат

imagesПостанова суду про зобов’язання Уравління соціального захисту населення Приморського району Маріупольської міської ради нарахувати та виплатити на користь чоловіка недоплачену суму щорічної одноразової допомоги, як інваліду війни ІІ групи, набрала законної сили за час життя позивача, але по теперішній час не була виконана. У зв’язку з чим, донька чоловіка звернулася до центру безоплатної правової допомоги, аби адвокат допоміг отримати щорічну одноразову допомогу замість її померлого батька.

 

       До Маріупольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась жінка, яка хотіла отримати щорічну одноразову допомогу замість свого померлого батька.                                

       Про діяльність місцевого центру жінка дізналась за рекомендацією органу місцевого самоврядування.  Виявивши,  що громадянка є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу як малозабезпечена особа, для представництва інтересів жінки центром була призначено адвоката Катерину Гайтан, яка діє на підставі доручення №0502-0310844-02 від 23.03.2017 р.          005                                                           

       Адвокат, склала адміністративний позов до Приморського районного суду м. Маріуполя про заміну сторони у виконавчому провадженні. У позові зазначено, що постановою Приморського районного суду м. Маріуполя від 28.11.2011 р. зобов’язано відповідача УСЗН Приморського району Маріупольської міської ради нарахувати та виплатити на користь батька позивачки недоплачену суму щорічної одноразової допомоги, як інваліду війни ІІ групи, з урахуванням фактично сплачених сум.

       Батько позивачки помер 9 квітня 2016 року, і його донька є єдиною спадкоємицею. Також представник позивачки зазначила, що за своє життя чоловік не отримав грошові кошти, стягнуті за рішенням суду, у зв’язку з чим, заявниця просила замінити сторону виконавчого провадження.                            

       Розглянувши матеріали справи, Приморський районний суд м.Маріуполя Донецької області дійшов висновку, що вказані позивачкою факти є правдивими. Крім того, згідно ч.1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї сторони виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заціквленої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником. Приймаючи до уваги, що постанова суду набрала законної сили за час життя позивача та у теперішній час не виконана не з його вини, суд прийняв рішення  про задоволення заяви у повному обсязі. 

Для отримання безоплатної правової допомогироз’ясненнями законодавства та юридичними консультаціями звертайтеся за адресами:

  • Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях

Запорізька область:

– адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8-й поверх

– телефон: (061) 224-44-50

Донецька область:

–  адреса: м. Маріуполь, вул. Зелiнського, 27а

– телефон: (099) 768-25-67

– е:mail:   office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (працює цілодобово, безкоштовно в межах України)