назад

Адвокат Надія Силкіна у досудовому порядку врегулювала спір між колишнім робітником та підприємством щодо стягнення невиплаченої заробітної плати

ZP adv Sylkina N4 квітня 2017 року Першим запорізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було видано доручення № МЦ1 – 279 адвокату Надії Силкіній на  складення процесуальних документів мешканцю Запоріжжя  щодо стягнення невиплаченої заробітної плати під час роботи на підприємстві.

       Як було встановлено адвокатом в ході виконання доручення, починаючи з 01.03.2005 року по 29.02.2016 рік, чоловік працював на посаді прибиральника відповідно до штатного розкладу підприємства. Весь цей час заробітна плата виплачувалась не в повному розмірі а лише частково. В лютому 2017 року звільнившись з роботи за угодою сторін чоловіку не було виплачено заборгованості по зарплаті та не був проведений остаточний розрахунок при звільненні.

       Однак в порушення вимог ст. 47 КзпП зазначеної норми закону, відповідно до якої власник або уповноважений ним орган зобов’язаний  у день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним повний розрахунок. Крім того, згідно норм  ст. 83 КзпП, ст. 24 ЗУ ”Про відпустки” у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки.

       В зв’язку з цим в квітні 2017 адвокат Надія Силкіна, підготувала та направила на підприємство заяву від імені свого клієнта щодо вимоги про проведення повного розрахунку по виплаті заборгованості по заробітній платі та компенсаційних витрат згідного чинного законодавства.

       Таким чином, завдяки професійним діям адвоката,  кваліфіковано складеній заяві в інтересах чоловіка, адвокату вдалось в досудовому порядку та в повному обсязі стягнути з підприємства   заборгованість по заробітній платі та інших компенсаційних витрат.

За безоплатною правовою допомогоюроз’ясненнями законодавства та правовими консультаціями звертайтеся до Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

– адреса: 69002, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 2-й поверх

– телефони: (061) 764-60-77

– режим роботи: пн.- пт. – 8:00 – 17:00 , сб. – нд. – вихідні дні

– електронна пошта:      zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103