назад

У Регіональному центрі обговорили подальшу співпрацю з поліцейським омбудсменом

gol

Сьогодні, 9 червня, у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області відбулася зустріч фахівців РЦ на чолі з в.о. директора Сергієм Іллюком та Старшого інспектора з особливих доручень відділу Уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням  прав людини в поліцейській діяльності УЗПЛ НПУ Надії Берлінець.


Нагадаємо, На виконання Меморандуму про співпрацю між Національною поліцією України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги розроблений план спільних заходів, спрямованих на забезпечення конституційних прав громадян, а також підвищення професійного рівня поліцейських. 


Так, одним з напрямків такої діяльності є участь працівників Регіонального центру в підготовці патрульних поліцейських перед їх заступанням на чергування, а також зустрічі з працівниками відділень поліції для обговорення дотримання вимог Кримінального-процесуального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення при затриманні громадян.

 

1

 

Тому одні з питань, які піднімалися під час сьогоднішньої зустрічі, стосувалися проведення подальших зустрічей з поліцейськими області, а також налагодження ефективнішої співпраці між установами.


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).