назад
07.10.15

Адвокат системи БПД допоміг учаснику АТО у вирішенні питання виплати грошової винагороди

 klient SychukАдвокат Володимир Улибін, діючи за дорученням Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги від 09.07.2015, представляв інтереси клієнта, якому за період участі в АТО у складі добровольчого батальйону не було виплачено грошову винагороду.

Доброволець-«афганець» з села Бужанка Іваничівського району Волинської області не міг добитися виплати обіцяних коштів. У зону проведення АТО чоловік потрапив у червні 2014 року. Служив у батальйоні «Айдар», у другій штурмовій «афганській» роті (у 1982–1983 роках пан Микола служив у Кабулі), нагороджений орденом «За мужність» — за бій під Металістом.

За службу у зоні АТО «айдарівцям» обіцяли платити приблизно 5200 гривень на місяць. За рік (бо зі сходу пан Микола повернувся 17 червня цього року) набігла доволі вагома сума – майже 62,5 тисяч гривень, але виплат так і не отримав, бо у військовій частині бійця у списках не було.

52-річний Микола Сичук уже майже зневірився у можливості вирішення свого питання.

2 липня 2015 року він звернувся до Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Про діяльність центру та щодо права на безоплатну вторинну правову допомогу дізналася його дружина – з інформації директора Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на зустрічі з учасниками АТО та членами їх сімей, що проходила у Іваничівській райдержадміністрації 10 червня 2015 року.

Рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги було прийнято Володимир-Волинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги 6 липня 2015 року, призначено адвоката Володимира Улибіна а та видано доручення для здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

advokat UlybinАдвокатом було підготовлено та направлено до Волинського окружного адміністративного суду позовну заяву до військової частини Міністерства оборони України із вимогою нарахувати і виплатити всі виплати грошового забезпечення для військовослужбовців, а також виплати, пов’язані з винагородою за участь в антитерористичній операції. Адвокатом було здійснено всі передбачені законодавством процесуальні дії щодо підготовки та подачі адміністративного позову до суду до військової частини. У процесі судового розгляду Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду  відповідачем було залучено потрібний військовий комісаріат. Військовий комісаріат позов не визнав, оскільки військовослужбовець не був зарахований до списків військової частин, і просив у задоволені позову відмовити. Але завдяки зібраним доказам, правильним та узгодженим позиціям адвоката Володимира Улибіна судом встановлено, що позивач проходив військову службу в Збройних силах України та брав участь в антитерористичній операції.

Постановою Волинського окружного адміністративного суду у справі №803/2041/15 від 28.09.2015 позовні вимоги клієнта задоволені в повному обсязі.

Фото М.Сичука – VolynPost


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter