назад

002233


3 серпня 2016 року Першим запорізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було видано доручення №МЦ1-298 адвокату Анні Кузнецовій на складання процесуальних документів з питання надання пільг клієнту-учаснику бойових дій у позачерговому безоплатному зубопротезуванні згідно вимог п.2 ст.13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

      Згідно вимог зазначених норм закону учасники бойових дій, інваліди війни мають пільги, зокрема на позачергове безоплатне зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів).

       Як було з’ясовано адвокатом в ході виконання доручення клієнт є ветераном війни (учасник бойових дій), якому в 2016 було встановлено інвалідність (ІІ група) на підставі захворювань, пов’язаних з проходженням військової служби.

       В серпні 2016 року чоловік вернувся до комунальної установи «Міська стоматологічна поліклініка №4» для консультації та отримання медичної допомоги по зубопротезуванню. Однак в наданні стоматологічних послуг йому було безпідставно відмовлено, а надалі відмовлено і Департаментом охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації, по причині відсутності достатнього бюджетного фінансування.

       В ході виконання доручення адвокатом Анною Кузнецовою було підготовлено та направлено ряд адвокатських запитів до  Департаменту соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації, Департаменту охорони здоров’я Запорізької міської Ради про надання інформації щодо порушеного права учасника бойових дій.

       Надалі, на підставі зібраних документів адвокат підготувала адміністративний позов до Орджонікідзевського районного суду про визнання дій Департаменту охорони здоров’я Запорізької міської Ради  протиправними у зв’язку із  відмовою у наданні послуг по зубопротезуванню та зобов’язання здійснити відповідне бюджетне фінансування комунальної установи “Міська стоматологічна поліклініка №4” для надання пільги ветерану війни  для позачергового безоплатного зубопротезування.

    Кваліфіковано складений позов адвоката з долученням ряду документів, наполегливість та правильно побудована правова позиція надали  можливість суду правильно оцінити докази та прийняти рішення щодо задоволення вимог позивача в повному обсязі.

За правовими консультаціями, роз’ясненнями законодавства та безоплатною правовою допомогою звертайтеся до Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

– адреса: 69002, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 2-й поверх

– телефони: (061) 764-60-77

– режим роботи: пн.- пт. – 8:00 – 17:00, сб, нд – вихідні дні

– електронна пошта:   zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.zp.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103