назад

Адвокат з Чернігівщини довів невинуватість клієнта у дорожньо-транспортній пригоді

chernihiv KurolesУ жовтні 2017 року до Сосницького бюро правової допомоги звернувся громадянин К.. Він повідомив, що відносно нього працівники поліції склали протокол про адміністративне правопорушення. Зі змісту протоколу вбачається, що він під час руху не вибрав безпечності швидкості руху транспортного засобу, не врахував дорожньої обстановки, погодні умови, не дотримався безпечного інтервалу та здійснив зіткнення з іншим транспортним засобом, завдавши механічні пошкодження іншому транспортному засобу. Клієнт вважав, що під час руху порушень Правил дорожнього руху не допустив.

Менський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги видав адвокату Миколі Куролесу доручення від 27 жовтня 2017 року № 3-482/17.

Під час розгляду справи у суді адвокат Микола Куролес акцентував увагу суду на те, що в протоколі про адміністративне правопорушення зазначено, що громадянин К. не дотримався безпечного інтервалу, що є нелогічним та не узгоджується з встановленими обставинами вчиненого адміністративного правопорушення та матеріалами справи.

Заслухавши сторони та дослідивши письмові докази, судом встановлено, що згідно з схемою дорожньо-транспортної пригоди, зіткнення транспортних засобів відбулось на зустрічній смузі для руху транспортних засобів. Отже, громадянин К. вже здійснював маневр обгону, оскільки рухався по зустрічній смузі для руху транспортних засобів. Оскільки удар автомобіля потерпілого прийшовся в ліву задню бокову частину, з цього слідує, що саме автомобіль під керуванням громадянина Ю. виїхав на зустрічну смугу для руху транспортних засобів, цим самим створивши перешкоду для руху транспортного засобу під керуванням К., який виконував маневр обгону.

За таких обставин суд дійшов висновку, що в діях громадянина К. відсутній склад адміністративного правопорушення, а тому провадження по справі підлягає закриттю, оскільки факт порушення Правил дорожнього руху України громадянином К. не знайшов свого підтвердження в судовому засіданні.

Постановою Менського районного суду Чернігівської області від 09 листопада 2017 року провадження у справі про адміністративне правопорушення вчинене К., закрито у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП.

Нагадуємо, що фахова правова допомога надається Сосницьким бюро правової допомоги з 9-00 год. до 18-00 год. з понеділка по п’ятницю за адресою: м. Сосниця, вул. Троїцька, 32, тел.: (0255) 2-02-93.
Також за правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД з 9-00 год. до 18-00 год. за адресою: м. Мена, вул. Героїв АТО, буд.9, тел.: (0244) 3-30-01.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.