назад

Адвокат з Чернігівщини відстояла право учасника бойових дій на позачергове на пільгових умовах встановлення квартирного телефону

dopomogaДо Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся чоловік, який є учасником бойових дій (учасник антитерористичної операції), з питанням щодо визнання незаконною відмови ПАТ «Укртелеком» з приводу встановлення йому квартирного телефону на пільгових умовах. Для захисту прав чоловіка адвокату Корольовій Лідії Василівні Чернігівським місцевим центром було видано доручення № 1-95/16 від 08.06.2016 року.

Правозахисниця зустрілася з чоловіком, вивчила обставини справи та склала позовну заяву про зобов’язання ПАТ «Укртелеком» позачергово встановити її клієнту за місцем його проживання на пільгових умовах квартирний телефон. Під час підготовки до судового розгляду адвокат склала та направила до Чернігівської філії ПАТ «Укртелеком» адвокатський запит з вимогою надати необхідні пояснення з приводу відмови у встановленні квартирного телефону на пільгових умовах та забезпечила свідків, які могли дати достовірні свідчення по справі. У судовому засіданні з розгляду справи по суті представник ПАТ «Укртелеком» заперечував проти задоволення позову, посилаючись на відсутність технічної можливості встановлення телефону за місцем проживання чоловіка. Відповідно до ст. 60 ЦПК України кожна сторона зобов’язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Так, на спростування доводів відповідача щодо відсутності технічної можливості встановлення в будинку чоловіка квартирного телефону, адвокатом було надано акт огляду місцевості, з якого вбачалося, що по вулиці за місцем проживання чоловіка прокладена кабельна каналізація та наявна телефонна лінія, що свідчить про можливість підключення телефону в будинку. Зазначені обставини представником ПАТ «Укртелеком» у суді не були спростовані.
buchil chinovniРішенням Деснянського районного суду міста Чернігова від 31 серпня 2016 року позов було задоволено, зобов’язано ПАТ «Укртелеком» в особі Чернігівської філії ПАТ «Укртелеком» позачергово встановити клієнту Чернігівського місцевого центру на пільгових умовах квартирний телефон за місцем його проживання.
Принагідно нагадуємо, що до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою: м. Чернігів, пр-кт. Миру, буд. 49а, офіс 1003; телефони: (0462) 77-43-58 та (0462) 77-51-68