назад
15.02.17

Адвокат з Кіровоградщини допоміг клієнтці відстояти своє законне право на квартиру

17 лютого 2016 року, до Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася громадянка Ч. з проханням допомогти у вирішенні питання про визнання права власності на житло.
Для надання безоплатної вторинної правової допомоги клієнтці 18.02.2016 року дорученням № 40 Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги було призначено адвоката Геннадія Савченка.
Ознайомившись з матеріалами справи, адвокат з’ясував, що в квітні місяці 2011 року бабуся громадянки Ч. склала заповіт, відповідно до якого клієнтка та її брат в рівних частках отримували все її майно.
Після смерті спадкодавця, брат письмово відмовився від своєї частки на користь клієнтки. Але, після відкриття спадщини, коли громадянка Ч. звернулася до Олександрійської міської державної нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини, їй нотаріус відмовив у видачі свідоцтва про право на спадщину за заповітом. Відмова була мотивована тим, що клієнтка не надала всіх підтверджуючих документів про право власності спадкодавця на квартиру.
Геннадій Савченко підготував та подав до суду цивільний позов про визнання права власності на квартиру в порядку спадкування. До документів адвокат долучив архівну довідку, в якій були відомості про те, що квартира справді належала спадкодавцеві. Свідки у судовому засіданні пояснили, що будинок розділений на чотири ізольовані квартири з самостійними виходами. Спадкодавцю належала не частина квартири під №4, а вся її площа. Пояснення свідків співпадали з даними технічного паспорту на будинок та архівною довідкою.
Тому, керуючись нормами цивільного законодавства, 5 грудня 2016 року Олександрійський міськрайонний суд районний Кіровоградської області задовольнив позов та визнав за громадянкою Ч. право власності на квартиру в порядку спадкування за заповітом.
Олександрійський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Адреси бюро правової допомоги
Знам’янське бюро правової допомоги
м. Знам’янка, вул. Героїв Крут, 9
Олександрівське бюро правової допомоги
смт Олександрівка, вул. Незалежності України, 63
Онуфріївське бюро правової допомоги
смт Онуфріївка, вул. Графа Толстого, 68
Петрівське бюро правової допомоги
смт Петрове, вул. Центральна, 21
Світловодське бюро правової допомоги
м. Світловодськ, вул. Павлівська, 13-А.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.