назад
08.08.18

Адвокат з Кіровоградщини довів невинуватість клієнтки у привласненні коштів

01Адвокат Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області захистив клієнтку системи БПД та домігся виправдувального вироку.
23 листопада 2017 року Регіональним центром з надання БВПД у Кіровоградській області дорученням № 2432 було призначено адвоката Сергія Середу для здійснення захисту громадянки Н.
 Клієнтка обвинувачувалася у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.191 КК України (привласнення чужого майна, яке перебувало у її віданні).
Справа розглядалась у Кіровському районному суді м. Кіровограда.
Сторона обвинувачення наполягала у заволодінні громадянкою Н. коштів з касового ящика в сумі 1800 грн.
Відповідно до матеріалів справи, підзахисна Н., обіймаючи посаду касира, на власному робочому місці привласнила кошти. Їй загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Адвокат під час розгляду справи наполягав на відсутності умислу в діях його підзахисної. Також Сергій Середа звернув увагу суду на допущення порушення права на захист, що судом тлумачиться на користь клієнтки.
23 травня 2018 року Кіровський районний суд м. Кіровограда визнав підзахисну Сергія Середи невинуватою у скоєнні злочину.
Довідково.
Норми законів, якими керувався суд:
– ч.1 ст.191 КК України передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
ст. 62 Конституції України та ст. 17 КПК України визначено, що ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину і має бути виправданим, якщо сторона обвинувачення не доведе винуватість у вчиненні злочину особи поза розумним сумнівом. При цьому обвинувачення не може ґрунтуватись на доказах одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.