назад

1479506 489789394452063 1684286516 n

Адвокат, що співпрацює з Тернопільським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги  допоміг чоловіку відстяти у суді право на отримання пенсії за віком .

До Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся Іван Максимов з питанням щодо відмови  Управління Пенсійного фонду України у місті Тернополі  у призначенні йому пенсії за віком за період роботи у Тернопільському обласному відділі матеріально-технічного постачання “Облагропостач”.

Свою відмову управління Пенсійного фонду обґрунтовувало відсутністю у громадянина потрібного трудового стажу. Такий стаж можна підтвердити трудовою книжкою, наказами, довідками, відомостями про заробітну плату. Проте, заявник не міг цього зробити у зв’язку із ліквідацією підприємства.

За дорученням місцевого центру №50 від 29.10.2015 року адвокат Іван Черніцький підготував адміністративний позов та здійснив представництво інтересів клієнта у суді.

Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, Закону України “Про пенсійне забезпечення”, Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній”, суд встановив, що відмова Управління пенсійного фонду України в місті Тернополі у призначенні пенсії позивачу є неправомірною, оскільки період роботи позивач підтвердив наказами та показами свідків, що також є належним та допустимим доказом, згідно чинного законодавства.

Нагадуємо, що у Тернопільській області діє три місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги за такими адресами:

м. Тернопіль –  вул. Шпитальна, 7,

м. Кременець – вул. Шевченка, 59А,

м. Чортків – вул. Шевченка, 54.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).