назад
18.11.16

Адвокат з Вінниччини допоміг літній жінці відстояти власне право на встановлення опіки над малолітнім онуком та отримати соціальну допомогу по догляду за дитиною

DSC 09647 вересня 2015 року до Томашпільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась громадянка К. за допомогою у встановленні опіки над малолітнім онуком.

Жінка розповіла, що після загибелі її сина, невістка  виїхала в інше село на проживання, залишивши дворічну дитину зі свекрухою. Протягом 12 років громадянка К. неодноразово зверталася в місцевий орган опіки і піклування щоб встановити опіку над онуком, але їй відмовляли. Пенсіонерка також подавала позов по встановленню опіки над неповнолітнім до Тульчинського районного суду – він тривав три роки, однак через неправильно викладені позивні вимоги справи залишилися без розгляду.

Адвокат Іван Дунаєв, який за дорученням №37 Томашпільського місцевого центру з надання БВПД від 19.10.2015 р. представляв інтереси громадянки К., підготував позов до Тульчинського районного суду, суд ухвалив рішення про задоволення позовних вимог по справі встановлення опіки над неповнолітнім. Особисто директором Томашпільського МЦ Тетяною Нечипорук громадянці К. була надана допомога у виконанні рішення — отриманні статусу опікуна та оформленні необхідних документів для отримання соціальної допомоги по догляду за дитиною.Dunaev

7 та 25 березня 2016 року громадянка К. знову звернулась до Томашпільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з питань усунення порушення права власності та стягнення аліментів на утримання дитини.

Адвокат Іван Дунаєв надав громадянці К. якісні правові консультації, за дорученнями №61, 68 та 146 Томашпільського місцевого центру з надання БВПД від 21.03.2016, 25.03.2016 та 04.07.2016 підготував позивні заяви та здійснив представництво особи у суді. По зазначених справах були прийняті задовільні рішення.

16 листопада громадянка К. завітала до Тульчинського бюро правової допомоги щоб написати подяку за надану вторинну правову допомогу працівникам Томашпільського місцевого центру та особисто директору центру Тетяні Нечипорук.podiaka K

Нагадаємо, єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів), а також адреси усіх місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги в регіонах України можна переглянути тут.