назад
11.01.19

Адвокат захистив інтереси добросовісного батька

batko syn

До Томашпільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся пан Олексій. Чоловік хотів через суд добитися визначення проживання сина з ним. Для представництва інтересів клієнта в Мурованокуриловецькому районному суді Вінницької області чоловіку призначили адвоката Богдана Солоненка.

При зустрічі з адвокатом чоловік розповів, що він прожив у шлюбі більше двох років. Одразу після одруження вони разом з дружиною працювали та мешкали у Києві. Після народження сина дружина вихованням та доглядом дитини належно не займалася, порядку у будинку не підтримувала, потрібної дитині їжі не варила, часто залишала дитину саму, не приділяла їй достатньої уваги, постійно дивилася телевізор або користувалася телефоном. У жовтні 2017 року жінка забрала дитину та разом із сином постійно змінювала місце проживання. На даний час відомо, що вона мешкає у Вінницькому районі. За цей період жінка часто залишала дитину у колишнього чоловіка, привозила дитину хворою. З лютого 2018 року і досі колишня дружина участі у вихованні дитини не бере, матеріально дитину не підтримує.

Під час слухання справи адвокат Богдан Солоненко наголосив, що ст. 161 СК України приписує, що під час вирішення спору щодо місця проживання малолітньої дитини беруться до уваги ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов’язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров’я та інші обставини, що мають істотне значення. Вирішуючи спори між батьками, які проживають окремо, суд, виходячи з рівності прав та обов’язків батька й матері щодо своїх дітей, повинен ухвалити рішення, яке відповідало б інтересам неповнолітніх. Із рішенням Комісії з питань захисту прав дитини Мурованокуриловецької райдержадміністрації від 18.04.2018, яким визначено місце проживання дитини разом з матір’ю, адвокат та його клієнт категорично не згодні, вважають що в інтересах сина проживати саме з ним. Пан Олексій має постійне місце проживання, умови проживання належні, син ходить до дитсадка, він займається його виховання, піклується про нього, купує одежу, іграшки, забезпечує належне та достатнє харчування. Крім того, він проживає з батьками, які також мають сили та бажання доглядати за онуком, доки батька немає вдома. Дитина часто хворіє, однак мати навіть не цікавиться станом його здоров’я, лікуванням дитини займається він. Чоловік вважає, що проживання сина разом з ним відповідає інтересам дитини.

Рішенням Мурованокуриловецького районного суду у Вінницькій області зустрічний позов пана Олексія до колишньої дружини про визначення місця проживання дитини задоволено та визначено місце проживання сина з батьком.

Нагадуємо, що Томашпільський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги розташований за адресою: Вінницька обл., смт Томашпіль, площа Тараса Шевченка, 6, тел.: (04348) 2-11-72. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106