назад

Адвокат Житомирщини допоміг відновити право клієнта проживати у квартирі

ПотопальскийДо Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся чоловік із питанням розподілу майна, для того, щоб він зміг безперешкодно користуватись квартирою, яка належить йому та дружині на праві спільної сумісної власності. Доручення для надання БВПД було видано адвокату Миколі Потопальському.

У ході надання безоплатної правової допомоги громадянину В. було складено позовну заяву в якій він просив усунути перешкоди в користуванні квартирою шляхом вселення в неї та зобов’язати відповідача не чинити перешкод.
Позивач свої вимоги підтримав у суді в повному обсязі та просив їх задовольнити. Пояснив, що в квартирі він не проживає, бо відповідачка змінила замки на вхідних дверях, ключі від квартири не надає, та не впускає до помешкання. Про ці факти він неодноразово повідомляв поліцію. Іншого житла він не має, а тому змушений винаймати житло. Після розірвання шлюбу майно із жінкою Ю. не ділив.
На обґрунтування позову представник позивача Микола Потопальский вказав на те, що згідно Свідоцтва про право власності на житло виданого у 2014 році сторони по справі є співвласниками спірної квартири. Стаття 321 ЦК України вказує, що право власності є непорушним, ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.
Внаслідок якісного захисту прав та законних інтересів громадянина В., а також правильно обраній тактиці захисту адвокатом Миколою Потопальским, 14 травня 2018 року Коростенським міськрайонним судом Житомирської області заяву громадянина В. про усунення перешкод в користуванні жилим приміщенням шляхом вселення, зобов’язання не чинити перешкод задовольнити.
Відповідач не подавав апеляційну скаргу, а тому рішення вступило у законну силу.

{module Коростенський МЦ}