назад
15.08.16

Адвокаційну кампанію щодо можливості отримання безоплатної правової допомоги через бюро правової допомоги розпочато з міста Славутич

24 серпня 2016 року в м. Славутич з метою доведення інформації до населення області щодо можливості отримання безоплатної правової допомоги, зокрема, через бюро правової допомоги, розпочато адвокаційну кампанію, яку планується провести у серпні цього року.

Начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оленою Михайленко разом з новопризначеним керівником Славутицького бюро правової допомоги Ольгою Лазаренко проведено ряд заходів з інформування славутчан.
Заходи розпочато з робочої наради за участю директора Славутицького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету Славутицької міської ради Алли Божок, під час якої повідомлено про основні завдання новоствореного Славутицького бюро правової допомоги, а саме щодо правопросвітництва у територіальних громадах, надання безоплатної первинної та безоплатної вторинної правової допомоги, забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України. З Аллою Божок обговорювались також поточні питання, окреслені напрямки співпраці, зокрема щодо спільної участі в роботі дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги та направлення осіб, що потребують надання безоплатної правової допомоги, до Славутицького бюро правової допомоги.
Після наради її учасники сумісно працювали у дистанційних пунктах доступу до безоплатної правової допомоги, які створені в Славутицькій міській раді та Славутицькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Жителям міста Славутич надавались консультації з питань соціального забезпечення, договірних питань та з питань спадкового права.
З інформаційними візитами Олена Михайленко та Ольга Лазаренко завітали до Славутицького міського суду Київської області, де спілкувались з керівником апарату суду Оленою Томілко, Славутицького міського центру зайнятості — заступником начальника відділу надання соціальних послуг Юлією Юхновець, відділення поштового зв’язку № 1 м. Славутич — в. о. керівника Катериною Щедраковою, Загальноміського бібліотечно-інформаційного центру — бібліотекарем Ніною Шафаренко, Славутицького міського військового комісаріату — провідним спеціалістом командування Катериною Міщенко та заступником військового комісара Віталієм Паламарчуком, Державного закладу “Спеціалізована медико-санітарна частина № 5” м. Славутич — начальником відділу кадрів Світланою Качан. Під час спілкування було надано інформацію про функціонування системи надання безоплатної правової допомоги, відкриття Славутицького бюро правової допомоги та залишено інформаційні матеріали. Представники зазначених установ висловлювали готовність до співпраці, зокрема, щодо розповсюдження інформаційних матеріалів серед відвідувачів та направлення осіб, що потребують надання безоплатної правової допомоги, до Славутицького бюро правової допомоги.
На завершення заходів було проведено «вуличне» інформування населення м. Славутич. Перехожих ознайомлювали з системою безоплатної правової допомоги, початком роботи Славутицького бюро, яке відкриє свої двері вже 1 вересня 2016 року та можливістю звернутись до нього за отриманням правової допомоги. Бажаючим залишались інформаційні флаєри та візитки.0408201680114002556 1282760121734680 2079486474 o04082016805