назад
07.11.18

Адвокати БПД тренувалися бути медіаторами

07.11.2018   trening mediasia (2)Завершився триденний тренінг для адвокатів безоплатної правової допомоги, які виявили бажання бути медіаторами – посередниками, які допоможуть сторонам конфлікту примиритися поза межами судового засідання.

«Перспектива вирішення конфлікту, досягнення компромісу значною мірою залежить від фаховості людини, яка виступає медіатором. Безумовно, головним фактором успіху медіації є довіра сторін до медіатора. Без практичного навчання навичкам та принципам посередництва у вирішенні конфліктів обійтися не можна», – зазначила начальник управління забезпечення якості правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги Світлана Маліновська.

Учасники тренінгу – адвокати, які пройшли тренінги з базових навичок примирення сторін у кримінальному процесі, що відбулися у червні-липні цього року у Львові, Миколаєві, Харкові та Одесі. Тепер майбутні медіатори закріпили отримані навички та набули більше практичного досвіду через моделювання ситуацій.

07.11.2018   trening mediasia (4)

У перший день учасники пройшли модулі «Чому люди вчиняють правильно?», «Філософія відновного правосуддя», «Актуалізація навичок медіатора у роботі з кримінальним конфліктом» та «Складові успіху в роботі медіатора: структура, принципи та навички».

07.11.2018   trening mediasia (3)

На другий день вони вчилися комунікативним навичкам медіатора, опановували особливості телефонних розмов та попередніх зустрічей, детально розібрали медіаційну сесію на прикладі медіації у кримінальному конфлікті. Третій день тренінгу був присвячений практиці – веденню медіації в кримінальному конфлікті, роботі з упередженнями та розумінню себе в ролі медіатора.

За результатами трьох днів навчання учасники будуть внесені до реєстру медіаторів.

07.11.2018   trening mediasia (6)

Тренінг проведений ГО «Фундація DEJURE» та ГО «Інститут миру і порозуміння» в рамках проекту «Інституційна підтримка Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх» за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube