назад

Адвокати Львівщини обговорюють стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги.


Фото6  15 липня 2014 року в м. Стрию (Львівська область) відбувся «кущовий» семінар для  адвокатів Стрийського, Миколаївського, Жидачівського та Дрогобицького районів Львівської області,  що за контрактом з Львівським обласним центром надають безоплатну вторинну правової допомоги згідно Кримінально процесуального кодексу.
  Семінар проходив на базі  Стрийського коледжу Львівського Національного аграрного університету. Участь у ньому взяли, окрім  адвокатів Стрийського «куща», викладачі коледжу напрямку «Право», начальник  Стрийського  міськрайонного управління юстиції.
  До присутніх з вітанням та інформацією про роботу Центру звернувся директор Ігор Микитин. Презентацію: «Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі» провела начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Наталя Мелян.
 

На семінарах було обговорено питання запровадження Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджених наказом Міністерства юстиції від 25.02.2014 № 386/5, який набирав чинності 1 липня поточного року, а також моніторингу дотримання адвокатами цих стандартів.
  Семінар організовано у рамках проекту «Розвиток інституційної спроможності управління якістю надання безоплатної правової допомоги», що реалізується Українською фундацією правової допомоги за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги та центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.