назад

Адвокати Миколаївської області обговорили Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги

25 липня 2014 року в місті Миколаєві відбувся останній «кущовий» семінар для адвокатів з питань запровадження Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджених наказом Міністерства юстиції від 25.02.2014 року № 386/5, який набрав чинності 1 липня поточного року. 

                                     22

У ході семінару учасники активно обговорили питання моніторингу дотримання Стандартів адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом та прийняли рішення продовжити неформальний обмін досвідом по їх впровадженню.

11

 

Усього Миколаївським обласним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було організовано та проведено чотири «кущових» семінари:

 

– 14, 21 та 25 липня – в Головному управлінні юстиції Миколаївської області;

 

– 17 липня – у Вознесенській міській раді Миколаївської області.

 

Слід зазначити, що до проведених заходів виявили зацікавленість та прийняли участь і адвокати, які ще не залучились до надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

 

Участь у семінарах взяли  70  адвокатів Миколаївської області, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом (адвокати, які з поважних причин не приймали участь у семінарах, пройдуть індивідуальне навчання).

 

Семінари організовані у рамках проекту «Розвиток інституційної спроможності управління якістю надання безоплатної правової допомоги», що реалізується Українською фундацією правової допомоги за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги та центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.