назад
08.08.14

Апеляційний суд Запорізької області залишив без змін запобіжний захід 32-м бійцям 51-ої механізованої бригади

БригадаАпеляційний суд Запорізької області залишив без змін обраний раніше запобіжний захід для 32-х бійців 51-ої механізованої бригади, правовий захист яким надають адвокати Запорізького обласного центру з надання безоплатної правової допомоги.

Протягом 7-8 серпня 2014 року Апеляційний суд Запорізької області розглядав апеляційні скарги, подані Запорізькою прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері південного регіону України, щодо зміни запобіжного заходу бійцям 51-ої механізованої бригади. Раніше 33-м бійцям згаданої бригади обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Суд залишив без змін обраний раніше запобіжний захід для 32-х військовослужбовців.

 

«Усі військовослужбовці, правовий захист яких здійснюють наші адвокати, знаходяться у Запоріжжі на території військової частини, до якої приписані, та продовжують нести службу. – повідомляє директор Запорізького обласного центру з надання БВПД Олена Дємєнєва. – Адвокати бійців у постійному контакті з ними, надають підтримку, в тому числі підтримують морально».

Нагадаємо, що військовослужбовців 51-ої механізованої бригади підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 409 Кримінального кодексу України (ухилення військовослужбовця від несення військової служби в умовах військового стану або в бойовій обстановці). За повідомленнями українських ЗМІ, у кінці липня бійці згаданої військової бригади рятуючись від артилерійського обстрілу зі сторони терористів, перетнули кордон із Росією, де потрапили у полон. У відношенні військовослужбовців проводяться досудові слідчі дії.

Координаційний центр продовжуватиме інформувати про стан розгляду останньої апеляційної скарги та подальший хід справи.

У той же час, неможливо не відзначити, що історія бійців 51-ої механізованої бригади набула значного розголосу у суспільстві, сколихнула громаду Запоріжжя. Завдяки натхненній та відданій роботі адвокатів та колективу Запорізького обласного центру з надання правової допомоги бійці отримують кваліфікований правовий захист та неабияку моральну підтримку.

Громадські організації Запоріжжя висловлюють подяку колективу та адвокатам Запорізького обласного центру з надання правової допомоги за самовіддану працю.

Подяка громадськості Запоріжжя адвокатам системи безоплатної правової допомоги.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+