назад

Адвокати Рівненщини обговорили свої права та гарантії професійної діяльності

gol

Сьогодні, 27 вересня, у Рівному відбулася стратегічна дискусія на тему «Захист прав адвокатів та гарантій їх професійної діяльності, та прав їхніх клієнтів».

Участь у заході взяли адвокати Рівненщини, а також ті, хто надає безоплатну правову допомогу. Також були присутні і працівники Регіонального центру з надання БВПД на чолі з директором центру Василем Овдіюком, серед яких – заступник директора Сергій Іллюк, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Світлана Бідюк та начальник відділу організації надання БВПД Денис Пашкевич.

1

Серед доповідачів на заході були й закордонні правозахисники, зокрема, американський адвокат, головний експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Марк Сегал, правозахисник з Литви, експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Ритіс Йокубаускас та багато інших.

2

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з інформацією про порушення прав адвокатів, дізнатися про превентивну діяльність адвоката щодо захисту його прав та інтересів його клієнта та уникнення їх потенційного порушення. На дискусії також обговорювали порядок дій у випадку, коли права і гарантії адвоката чи його клієнта вже були порушені, а також чи можливо притягнути винну особу до відповідальності.

4

Під час другої сесії дискусії її доповідачі та учасники зосередили свою увагу на таких аспектах, як прозорість та захист прав адвокатів. Окремим питанням обговорили співпрацю з мас-медіа. А третя частина заходу була присвячена міжнародному досвіду захисту прав адвокатів.

Захід проведено за підтримки Проекту ЄС «Підтримка реформ в сфері юстиції в Україні», ГО «Відкрита Україна» (Проект «Відкритий Суд»), Асоціації адвокатів України та Асоціації правників України.