назад

Розширення співпраці в Шишацькому районі

RDAЗ метою підвищення правової спроможності громади Шишацького району Першим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги підписано ряд меморандумів про співпрацю.

27 вересня 2016 року керівництвом Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено робочу зустріч з головою Шишацької районної ради Владиславом Сафоновим та головою Шишацької райдержадміністрації Віктором Іваненком.

 В ході зустрічі сторони дійшли згоди щодо необхідності поглиблення співпраці в напрямку забезпечення мешканців району безоплатною правовою допомогою.

Декілька днів тому в Шишацькому районі було прийнято районну Програму правової освіти населення на 2016-2020 роки, тому здебільшого сторони обговорювали вже конкретні заходи з її виконання.

Внаслідок досягнення домовленостей щодо істотних умов співпраці, сторони підписали тристоронню угоду, яка передбачає об’єднання зусиль Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Шишацької районної ради та Шишацької райдержадміністрації в цьому напрямку.

vasilchenkoЦього ж дня директор Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги Ігор Рибас провів робочу зустріч з директором Територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Шишацької селищної ради Світланою Васильченко, в ході якої сторони також досягли домовленостей про співпрацю та підписали відповідний Меморандум, в якому визначили основні напрямки взаємодії.

Окрім того, в смт. Шишаки цього дня налагодили співпрацю із Шишацьким місцевим осередком Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України».

Директор Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Рибас поінформував голову осередку Інну Білокіз про те, що з 1 вересня 2016 року в Шишаках запрацювало Бюро правової допомоги, де кожен може отримати безкоштовну первинну правову допомогу, а визначені категорії осіб ( в тому числі й інваліди) – безкоштовну вторинну правову допомогу. Окрім того, в бюро забезпечено доступ до електронних сервісів Мінюсту та здійснюється прийом документів для реєстрації громадських організацій.

BilokizСторони визначили шляхи взаємодії та визначили подальші кроки у співпраці, а досягши згоди з усіх істотних умов, підписали Меморандум про співпрацю.