назад
01.10.18

Адвокати розвинули навички soft skills

28.09.2018    softskills (1)На завершальному етапі серія каскадних тренінгів для адвокатів з розвитку навичок soft skills по роботі з вразливими групами клієнтів системи безоплатної правової допомоги. Адвокати мали змогу розвинути комунікативні навички, проаналізували етичні і ціннісні аспекти роботи з такими клієнтами.

«Сьогодні без навичок «soft skills» неможливо ефективно надавати правову допомогу, адже насамперед потрібні уміння уважно вислухати, дати відчути кожному клієнту, що він був почутий і зрозумілий, бути тактовним у спілкуванні з тими, хто вже постраждав від несправедливості», – наголосив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Мова йде насамперед про постраждалих від домашнього насильства, дітей, учасників бойових дій на сході, внутрішньо переміщених осіб та літніх людей, тож так важливо налагодити з ними перший контакт, зрозуміти настрій та життєву ситуацію, знати методи виходу з конфліктних ситуацій.

За період липня – вересня проведено 18 тренінгів за участі понад 260 адвокатів, у жовтні заплановано проведення ще чотирьох тренінгів.

Тренінги є унікальним продуктом, розробленим командою експертів та спрямованим на розвиток практичних навичок налагодження ефективної комунікації, емпатичного слухання, інтерв’ювання та консультування.

28.09.2018    softskills (2)

Учасники тренінгу отримали навички:

– комунікації з вразливими категоріями населення;
– як опановувати емоції при вирішенні нестандартних завдань;
– як інтерв’ювати та чути клієнта;
– як боротися зі стресом.

Програмою тренінгів передбачені інтерв’ювання та консультування клієнтів, отримання знань про бар’єри/фільтри сприйняття (які можуть стати причиною стереотипів та дискримінації), про активне слухання та емпатію, а також про етичні, ціннісні аспекти роботи з вразливими групами клієнтів. Адвокати системи БПД працювали не лише над інструментами ефективної комунікації, а й навчалися працювати зі стресом та емоціями, дізнавались, як запобігати професійному вигоранню.

28.09.2018    softskills (3)

28.09.2018    softskills (5)

Формат тренінгу передбачав активну участь усіх адвокатів у виконанні практичних вправ та завдань, роботу в міні-групах, аналіз та обговорення кейсів та відеоматеріалів, обмін досвідом між учасниками заходів.

28.09.2018    softskills (4)

Тренінги організовані за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який реалізується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги та фінансується Урядом Канади. Тренінг акредитовано експертною радою з питань акредитації та сертифікації при Національна асоціація адвокатів України.


Нагадаємо, аналогічні тренінги пройшли протягом травня  липня для працівників системи безоплатної правової допомоги і допомогли розвинути навички «soft skills» 320 фахівців, які безпосередньо працюють з вразливими категоріями громадян.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube