назад

Аграрії Білгород-Дністровського району та міста Чорноморськ дізнались про роботу Антирейдерського аграрного штабу в Одеській області

bilgorod antireyder 4Відповідно до графіку роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги по Одеській області, 25 жовтня 2017 року в Білгород-Дністровській районній державній адміністрації відбувся круглий стіл з антирейдерських питань.

Також 02 листопада 2017  року у місті Чорноморськ відбулась зустріч з представниками підприємств в актовій залі виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області.

Також у заходах Головного територіального управління юстиції Одеської області взяли участь працівники Білгород-Дністровського та Чорноморського бюро правової допомоги. Основною метою заходів було інформування аграріїв та громадськості щодо роботи Антирейдерського аграрного штабу в Одеській області.

Досить часто представники сільськогосподарської галузі стають жертвами спроб захоплення врожаю і землі. З метою протистояння і запобігання подібним ситуаціям, уряд прийняв рішення про створення територіальних оперативних штабів на місцях за участю облдержадміністрацій, підрозділів Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Держгеокадастру і аграрних асоціацій для захисту аграріїв від рейдерства.

Під час заходів учасників проінформували щодо укладення, реєстрації та розірвання договорів оренди, щодо порядку захисту прав орендодавця при підробці договору оренди землі, підстав відмови в реєстрації договорів оренди землі та порядку вирішення інших земельних спорів. Особливо гострим питанням для учасників стала проблема “фіктивних” фермерських господарств та шляхи протидії незаконному захопленню та використанню земель.

bilgorod antireyder 2

bilgorod antireyder 3

По закінченню зустрічі у м. Чорноморськ начальник Чорноморського бюро правової допомоги Першого одеського місцевого центру з надання БВПД Ганна Стемковська прийняла участь у  консультуванні громадян у рамках проекту “Я маю право!”.

Даний проект ініційований Міністерством Юстиції України та спрямований на підвищення юридичної грамотності громадян України та формування нової правової культури в суспільстві. Згідно з проектом, представники головних територіальних управлінь юстиції по всіх областях спільно з представниками Центрів правової допомоги відвідують різні населені пункти і інформують жителів про їхні права і необхідності користуватися ними в повній мірі. Кожен бажаючий може отримати безкоштовну консультацію і дізнатися про те, куди треба звертатися, якщо виникли проблеми із захистом власних прав.

bilgorod antireyder 1

Звертаємо увагу, що отримати консультації та роз’яснення з правових питань у  Білгород-Дністровському районі можна звернувшись до Білгород-Дністровського бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Білгород-Дністровський, вул. Грецька, 24, каб. 8. Телефон: (04849) 22-22-5.

За правовою допомогою у місті Чорноморськ можна звернутися до Чорноморського бюро правової допомоги за адресою: м. Чорноморськ, вул. 1 Травня, 3, прим. 305, каб. 105. Телефон: (04868) 50-2-26.