назад

Аграрії Ізмаїльського району Одеської області отримали консультації від представників мобільної групи

izmayil 213 вересня 2017 року в м. Ізмаїл  у великому залі засідань Ізмаїльської районної державної адміністрації відбувся захід в рамках антирейдерської кампанії Міністерства юстиції, направленої на підвищення рівня правової обізнаності землевласників і землекористувачів про способи захисту її майнових прав та надання їм правової допомоги.

Від Ізмаїльського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у заході прийняли участь директор Центру Зося Славицька, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Вікторія Рижало, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Анастасія Каплієнко.

Захід було проведено представниками відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Одеській області. У засіданні взяли участь:

  • голова Ізмаїльскої районної державної адміністрації Одеської області Тодорова Н.І.,
  • голова Ізмаїльської районної ради Одеської області Антонюк В.П.,
  • в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Одеській області Спіріна О.А.,
  • головні спеціалісти відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Одеській області Левченко Д.С. та Шакаль А.В.
  • близько сорока голів сільських, селищних рад і керівників сільськогосподарських підприємств Ізмаїльського району Одеської області.

О. А. Спіріна зазначила,  що при виникненні випадків рейдерського захоплення земельних паїв, аграрії та власники паїв можуть звернутись до оперативного штабу за телефонами (048) 779-40-91 та (048) 779-40-61 (цілодобово), або зателефонувати на гарячу лінію Національної поліції України 102. Також можна звертатись на гарячу лінію Головного територіального управління юстиції в Одеській області за телефоном (048) 705-18-21 (09:00 – 18:00).  

Присутніх  цікавили  питання щодо повноважень державних реєстраторів; порядок реєстрації земельної ділянки; кількості осіб, які повинні бути присутні при реєстрації  земельної ділянки.

Голова Ізмаїльської РДА Наталя Тодорова та голова Ізмаїльської райради Василь Антонюк зазначили, що порушена тема є важливою для місцевих аграріїв.