назад

Актуальні питання розвитку та пріоритети діяльності системи БПД: у столиці відбулася зустріч очільників регіональних центрів

22281034 1471985932894756 454917254 oВпродовж 29 вересня – 1 жовтня у м. Києві, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», пройшла робоча зустріч представників Координаційного центру з надання правової допомоги та керівників регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Івано-Франківщину на заході представив директор Регіонального центру БВПД Михайло Євчук.

Зустріч мала на меті обговорити актуальні питання функціонування та розвитку системи безоплатної правової допомоги, а також визначити ключові пріоритети діяльності в наступному році.

Вітальним словом до присутніх виступив в. о. директора Координаційного центру Олексій Бонюк,який зазначив, що зустріч має прикладний характер, та всі теми у її рамках відповідають як найближчим, так і стратегічними планам діяльності системи надання безоплатної правової допомоги.

На заході були присутні й запрошені гості – заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе, директорка проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Лариса Бізо і директор Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного Фонду «Відродження» Роман Романов, які побажали учасникам продуктивної роботи та запевнили у подальшій підтримці системи в реалізації її стратегічних завдань.

Упродовж заходу представники команди системи БПД працювали у форматі презентацій, обговорень та робочих груп. Директори регіональних центрів у робочих групах обговорювали можливі часові рамки підготовки планів діяльності центрів у співвідношенні із стадіями бюджетного процесу, структуру регіональних планів надання БПД, роль регіональних та місцевих центрів у формуванні пріоритетів діяльності системи, ефективність існуючої форми звітування про роботу. Говорили також про критерії оцінки ефективності діяльності установи з надання БВПД (відповідні показники та доцільність використання інтегрованих показників), регулярність такого оцінювання та його практичний ефект.


{gallery}pictures/2017.10.04_поїздка_у_Київ{/gallery}

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)