назад

Аліменти на утримання доньки-студентки

stjagnennja-alimentivДо Самбірського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася малозабезпечена громадянка К.М.Б. з метою отримання правової допомоги у справі про стягнення аліментів на утримання дитини. Центром було призначено адвоката Галину Куцалабу, що діє за контрактом з Регіональним центром з надання БВПД у Львівській області.

Під час ознайомлення з матеріалами справи адвокат з’ясувала, що шлюб громадянки з чоловіком було розірвано. Від їхнього шлюбу є двоє дітей, 1997 та 1999 років народження. У 2015 році доньці позивачки виповнилося 18 років, вона навчається в ПТУ-інтернаті на денній формі навчання та не перебуває на повному державному утриманні. Мама дитини не має матеріальної можливості самостійно утримувати доньку, оскільки сама одержує державну допомогу малозабезпеченим сім’ям і доглядає за особою похилого віку, отримуючи за це невеликі кошти, що підтверджується довідками з Управління соціального захисту населення.

Адвокат Галина Куцалаба зробила адвокатський запит у Самбірську ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області з проханням надати відомості про розмір отриманих доходів за 2014 рік її колишнім чоловіком. Інформація про розмір отриманих доходів громадянином К.Д.С. у Самбірському ОДПІ відсутня, однак відомо, що батько студентки працездатний та здоровий.

Зважаючи на зібрані докази, адвокат Куцалаба у позовній заяві просила стягнути з чоловіка на користь колишньої дружини аліменти на утримання доньки до досягнення нею 23-річного віку на термін навчання до 30.06.2018 року у розмірі 1000 гривень щомісячно.
Розглянувши матеріали справи, суд, посилаючись на те, що відповідач ніде не працює, присудив стягувати з батька дитини щомісячно 600 гривень починаючи з 27 січня 2016 року до завершення навчання.