назад

Анкетування показало, які питання найбільше турбують жителів Вороновиці

93-113 лютого 2018 року відбулось зібрання громади села Вороновиця. Під час цієї зустрічі фахівці системи безоплатної правової допомоги дізналися, які питання є найактуальнішими для селян.

Хто може отримати безоплатну правову допомогу, куди в таких випадках варто звертатися, які категорії осіб мають право на адвоката, роботу якого оплачує держава. Про все це директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Роман Дворський та начальник відділу правової інформації та консультацій Наталія Чекмак розповідали жителям села. «Громадяни мають можливість отримувати правові консультації також за допомогою Skype-зв’язку або додатку до мобільного телефону Viber», – зауважила представниця системи безоплатної правової допомоги.

З метою визначення потреб територіальних громад, фахівцями центру були роздані анкети для заповнення жителям Вороновиці. Порушення правил добросусідства при користуванні землею; ймовірне закриття навчально-виховного комплексу, порядок оформлення допомоги по догляду за пристарілими та обчислення стажу роботи для призначення пенсії – саме ці питання, як з’ясувалось, найбільше турбують селян.

93-2

Цього ж дня під час зустрічі директор Кельменецького місцевого центру Роман Дворський поінформував голову сільської ради про перелік осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно зі статтею 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та повідомив, що з 7 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також для дітей.

Щоб все більше буковинців дізнавались про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО», фахівці системи БПД провели інформаційно – роз’яснювальний захід для працівників Вороновицького навчально-виховного комплексу. «Проект покликаний не лише інформувати громадян про їхні права, а й навчити, як ці права захищати, у разі їх порушення; підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Зокрема це забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави», – розповіла присутнім Наталія Чекмак.

Підсумком робочого візиту стало підписання меморандуму про співпрацю з Вороновицькою сільською радою. Також роздано інформаційні матеріали на тему «Я МАЮ ПРАВО» та буклети з інформацією про систему безоплатної правової допомоги.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).