назад

Відбулися чергові комунікативні заходи з представниками поліції

P2141255

 

14 лютого 2018 року начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Людмила Армеєва провела робочу зустріч із заступником начальника ГУ НП в Полтавській області – начальником слідчого управління Володимиром Тимошко.

«Регіональний центр, відповідно до покладених на нього завдань, наряду з іншим, забезпечує участь захисника під час здійснення досудового розслідування та судового провадження у випадках, коли захисник відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії, у випадках затримання особи, застосування до неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Минулого року Регіональним центром видано майже 2900 доручень для надання безоплатної вторинної правової допомоги особам у кримінальному процесі, а цьогоріч – вже майже 300», – відзначила Людмила Армеєва.

За її словами, спільними зусиллями керівництва національної поліції Полтавщини та Регіонального центру вдалося налагодити дієвий механізм співпраці у забезпечені прав громадян у цій площині.

Також фахівчиня Регіонального центру поінформувала очільника слідчих підрозділів області про результати ІХ конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Зокрема, відзначила, що «за результатами першого та другого його етапів на теренах Полтавщини 79 адвокатів набрали підсумкову оцінку, достатню для включення до Реєстру адвокатiв, якi надають безоплатну вторинну правову допомогу. Позитивним є те, що ряд адвокатів буде працювати у так званих «депресивних» районах, на кшталт Лубенського, Миргородського, Пирятинського, Оржицького та деяких інших».

«Вимоги керівництва слідчого управління є незмінними – безумовне дотримання права на захист затриманих осіб та підозрюваних у скоєнні злочину», – наголосив Володимир Тимошко.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Нагадуємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.