назад

Про права людини та обов’язки державних службовців розповіли юристам Чутівщини

13022018 Seminar RDA 3

13 лютого 2018 року в Чутівській РДА заступник начальника Чутівського бюро правової допомоги Анатолій Турчин, начальник Чутівського ВДВС ГТУЮ у Полтавській області Тетяна Карпенко, начальник Чутівського відділу ДРАЦС ГТУЮ у Полтавській області Тетяна Фисун, а також фахівцями даних державних установ Катериною Грошевою, Валентиною Порохнею та Вадимом Дроздом для представників юридичних служб органів державної влади та органів місцевого самоврядування, посадових осіб структурних підрозділів та апарату РДА в рамках реалізації загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!» провели навчальне семінарське заняття на тему:«Права людини. Обов’язки державних службовців щодо забезпечення реалізації прав громадян. Проекти Міністерства юстиції України».

В ході проведення заходу усім присутніх поінформували щодо нормативної бази, яка регулює права, обов’язки, відповідальність різних категорій населення, розглянуті актуальні новели в законодавстві України, зокрема щодо стягнення аліментів на утримання дітей, реалізації Програми Міністерства юстиції «Чужих дітей не буває». Учасники належного виконання громадянами боргових зобов’язань, пілотних проектів Міністерства юстиції, зокрема «Шлюб за добу» та багатьох інших.

«Тільки в тісній співпраці між органами державної влади, органами місцевого самоврядування буде можливим успіх реалізації прав людей на практиці та забезпечення їхнього доступу до якісних послуг», – зазначив Анатолій Турчин.13022018 Seminar RDA

По закінченню заходу усі присутні мали змогу отримати відповіді на свої запитання.

Нагадуємо, що кваліфіковану правову допомогу можна отримати, звернувшись до Чутівського бюро правової допомоги за адресою: смт Чутове, вул. Набережна, буд. 15 (приміщення суду), 2 поверх, тел. (05347) 9-10-23.

Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00 без перерви. Субота, неділя – вихідний.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.