назад

Батькам учнів Чорнобаївської гімназії розповіли про відповідальність за булінг

чорнобаївське бпд4  батьківські збориНовини про насилля в школах стали мало не буденністю. Останнім часом учні не лише знущаються з однолітків, а й знімають це на відео та викладають в соціальні мережі, тим самим травмуючи свою жертву не лише фізично, а й психологічно. 16 січня 2019 року Президент України Петро Порошенко підписав закон, який визначає поняття “булінг” та вводить адміністративну відповідальність за нього.

17 січня 2019 року з метою інформування про явище булінгу в освітньому процесі керівник Чорнобаївського бюро правової допомоги Інна Копійка взяла участь у батьківських зборах та провела інформаційну годину для батьків учнів 7-х класів Чорнобаївської гімназії на тему: «Скажемо разом булінгу – Ні!».

“Булінг – це агресивна поведінка дітей одне до одного, яка має на меті принизити, залякати і часто супроводжується фізичним насиллям.

Відтепер булінг каратиметься штрафом у розмірі 850-1700 гривень або громадськими роботами на 20-40 годин”, – зазначила юрист.

Водночас, якщо цькування вчинене групою осіб або повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, то штраф становитиме від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин.

Покарання не уникнуть і особи віком 14-16 років, що вчинили булінг. На їхніх батьків чи опікунів буде накладено штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

У разі, якщо керівник освітнього закладу (школи, гімназії тощо) не повідомить в поліцію про факти булінгу – це так само каратиметься штрафом або виправними роботами з відрахуванням до 20% заробітку.

На завершення, цільовій аудиторії повідомлено про реалізацію проекту Мін”юсту “Я МАЮ ПРАВО!” та поширено тематичні буклети.