назад

Батькам-вихователями дитячих будинків сімейного типу розповіли про систему БПД

1У рамках Міжнародного дня захисту дітей 25 травня фахівцями відділу «Галицьке бюро правової допомоги» Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з начальником та її заступником служби у справах дітей Галицької РДА здійснили виїзд у дитячі будинки сімейного типу, які діють на території Галицького району.

У трьох родинах, які є внутрішньо переміщеними та виїхали з окупованих територій, місць проведення бойових дій на сході країни, виховується 15 дітей позбавлених батьківського піклування.

Сімрозповіли про роботу системи бюро безоплатної правової допомоги, ознайомили з цілями та функціями діяльності. Фахівці системи БПД зазначили, що право на безоплатну правову допомогу мають найбільш вразливі категорії громадян: малозабезпечені, інваліди, ветерани війни, учасники АТО, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які опинились в складних життєвих обставинах чи постраждалі від збройних конфліктів, внутрішньо переміщені особи.

Начальник служби у справах дітей Галицької районної державної адміністрації Емілія Думан та її заступник Олеся Кучинська провели обстеження умов, в яких проживають та виховуються діти. Вони цікавилися умовами працевлаштування, їх настроєм, проблемами, які потребують вирішення.

Начальник відділу «Галицьке бюро правової допомоги» Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД Наталія Холява поінформувала присутніх про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

2

У ході зустрічі слухачів ознайомили з правопросвітницьким проектом Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги «Я МАЮ ПРАВО», основним завданням якого є підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності громад захищати свої права. Додатково було повідомлено, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни зможуть, звернувшись до Галицького бюро правової допомоги.

Всі бажаючі мали можливість отримати роздаткові матеріали, зокрема буклети і брошури про систему безоплатної правової допомоги та правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО».


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України