назад

Батьків полтавських ліцеїстів поінформували про правові можливості системи БПД

viber image19093

19 вересня 2018 року, заступниця начальника відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Юлія Козаченко взяла участь у батьківських зборах, які відбулися у Полтавському міському багатопрофільному ліцеї № 1 ім. І.П. Котляревського.

Фахівчиня Регіонального центру розповіла присутнім про те, як вони можуть реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу, поінформувала про те, що таке первинна та вторинна правова допомога, які категорії осіб можуть її отримати. Вона ознайомила батьків з структурою системи безоплатної правової допомоги на Полтавщині, повідомила про можливість отримати правову допомогу через мережу мобільних та дистанційних пунктів, у режимі Skypeзв’язку, отримання адресної правової допомоги.

«Система надання безоплатної правової допомоги на Полтавщині – це Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, яким надається вторинна правова допомога, а саме, здійснюється захист прав громадян у кримінальному процесі. Чотири місцеві центри два у Полтаві, по одному у містах Кременчуці та Лунах, які надають первинну правову допомогу у вигляді консультацій, правових інформувань та вторинну правову допомогу у цивільних та адміністративних справах. 23 бюро правової допомоги надають юридичні консультації та забезпечують доступ громадян до електронних сервісів Міністерства юстиції, що дає можливості отримати юридичні консультації у всіх куточках нашої області», – зазначила Юлія Козаченко.viber image19092

Також вона повідомила про те, який алгоритм звернення до місцевих центрів та бюро правової допомоги за правовою допомогою, питання, з якими найчастіше звертаються громадяни та які саме категорії громадян. Батьків ліцеїстів було ознайомлено з прикладами позитивного захисту прав клієнтів як у кримінальних, так і в цивільних та адміністративних справах. Присутні також дізналися про правопросвітницьку роботу фахівців системи безоплатної правової допомоги, цільові аудиторії для яких вона проводиться, форми роботи з нею, повідомила про особливості реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».viber image19091

З метою виявлення обізнаності учасників про роботу системи безоплатної правової допомоги серед присутніх було проведено відповідне анкетування.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Отримати фахову правову допомогу громадяни можуть звернувшись до відповідних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2, тел. (0532) 50-27-22.

Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479/.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.