назад

Фахівці Кропивницького МЦ переймали досвід колег із Черкащини по реалізації місцевої Програми БПД

золотоніський мц  обмін досвідом07Система безоплатної правової допомоги динамічно розвивається, а отже виникає потреба постійно удосконалюватися. Місцева цільова програма як один зі способів такого вдосконалення – це сукупність взаємопов’язаних завдань і заходів, узгоджених за строками та ресурсним забезпеченням із усіма учасниками, спрямованих на вирішення найактуальніших проблемних питань розвитку громади, реалізація яких здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету.

18 вересня 2018 року у межах робочого візиту до Золотоніського місцевого центру з надання БВПД працівники Кропивницького МЦ, що функціонує на Кіровоградщині, вивчали та переймали позитивний досвід черкаських колег у розробленні та реалізації Програми безоплатної правової допомоги.

Фахівці Золотоніського МЦ стали першими в Черкаській області, хто успішно втілив у життя практику вирішення проблемних питань регіону шляхом впровадження місцевих цільових програм. Програма безоплатної цільової допомоги на Золотоніщині активно запрацювала в 2016 році.

золотоніський мц  обмін досвідом01

Спеціалісти Кропивницького місцевого центру, зокрема начальник відділу – головний бухгалтер відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Ірина Приходченко та начальник відділу право просвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Морозова вивчали досвід працівників Золотоніського місцевого центру в питаннях обґрунтування для місцевої влади підстав для розроблення місцевої цільової програми, подання її до ОМС або ОВВ та процедури отримання фінансування на реалізацію запланованих у рамках Програми заходів.

золотоніський мц  обмін досвідом03

Інтегратори Золотоніського МЦ поділилися досвідом щодо проведення правопросвітницької роботи, формування мережі партнерів та налагодження з ними результативної комунікації, створення та забезпечення роботи дистанційного пункту доступу до безоплатної вторинної правової допомоги у приймальні народного депутата як одного зі способів наближення послуг системи БПД до пересічних громадян.

Директор Золотоніського місцевого центру Сергій Брус відзначив важливість обміну досвідом у впровадження кращих ініціатив колег у роботу задля підвищення якості надання БПД та рівня правової обізнаності та захищеності громадян.