назад

Батьківство – це відповідально!

Стати батьками – це радісно і водночас відповідально. Важливо забезпечити дитину не лише базовими потребами, а й сприяти реалізації та захисту всіх її прав. У межах правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» фахівці системи безоплатної правової допомоги Сумщини проводять тематичні зустрічі в школі відповідального батьківства на базі Сумського міського клінічного пологового будинку Пресвятої Діви Марії.

З майбутніми мамами в Школі відповідального батьківства зустрілися юристка Регіонального центру Яна Кравець та юристка Сумського місцевого центру з надання БВПД Любов Воробчак. Питання, про які передусім йшла мова, стосувалися послуги «муніципальна няня», а також податкова знижка на розвиток дитини.

«Податкова знижка на розвиток дитини – це сума, яка повертається державою зі сплаченого батьками податку на доходи», – зазначила Яна Кравець.

Отримати знижку можна на оплату навчання дитини у:

  • дитячих садочках
  • гуртках, секціях
  • школах
  • профтехучилищах, коледжах
  • закладах вищої освіти.

Орієнтовний розмір податкової знижки – 18% від фактично сплаченої за навчання суми.

Також фахівці роз’яснили, як отримати дану знижку й обговорили питання виплати аліментів. Під час зустрічі презентовані інформаційні буклети, які стануть в пригоді майбутнім батькам.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

В Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103 (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.