назад
22.04.16

Батьки, які втратили доньку, вимагають справедливого розслідування

До Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся чоловік, який благав про допомогу. З його трагічної розповіді працівники центру дізналися, що до них звертається батько, у якого померла донька. 

«Вранці моя донька вийшла, як і завжди, із дому на роботу, вона працювала комірником на заводі, а з роботи додому вже не повернулася. У кінці дня пролунав телефонний дзвінок, мені повідомили про  те, що донька знаходиться в лікарні з травмою голови. Я негайно приїхав до лікарні, ми намагалися зробити все можливе. Але… До вечора моя донечка не дожила. Вона була мертвою. А я навіть не знаю, що з нею трапилося…» – зі сльозами на очах розповів батько дівчини.

Потім, зі слів чоловіка, було розпочато кримінальне провадження по факту смерті доньки. Згодом батьку повідомили про причину загибелі дівчини:  начебто вона впала у тролейбусі, потім дійшла до місця роботи, а потім колеги викликали швидку.

Згодом справа була закрита, а батьки так і не дізнались, що ж сталося того дня.

Враховуючи те, що у чоловіка виявилося на кілька гривень більше доходу, ніж той максимум, який надає право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, працівники Сумського місцевого центру допомоги йому написати скаргу до прокуратури на бездіяльність слідчого.

Згодом по справі замінили слідчого, триває нове досудове розслідування та буде проведена повторна експертиза.